بروشور راهنمای استفاده کاربران از خدمات کتابخانه با فرمت pdf

این راهنما قصد دارد شمار را با ارائه خدمات کتابخانه پزشکی دانشگاه علوم پزشکی لرستان آشنا نماید:

*امانت ، ثبت نام و تسویه

*بخش مرجع

*بخش پایان نامه ها و طرح های تحقیقاتی

*بخش فنی

اهداف

* ارتقاء کمی و کیفی ارائه خدمات کتابداری و اطلاع رسانی به مراجعین

* ارتقاء آموزش به کاربران

* بهبود رضایت مراجعین

* ارتقاء و بهبود استانداردها

* تهیه وسازماندهی منابع

*راهنمایی مراجعین در جهت استفاده از منابع موجود

*کمک به مراجعین در استفاده از بانکهای اطلاعاتی علمی و پزشکی

بخش امانت  ، ثبت نام و تسویه حساب

*امانت وبازگشت کتاب از کاربران وفایل کتابهای برگشتی درقفسه ها
قفسه آرائی کتب بصورت هفتگی
پاسخ گویی به مراجعان و تمدید و رزرو کتب در خواستی درموارد ضروری

وجین کتب پاره و از رده خارج شده و ارسال به بخش فهرست نویسی

تفکیک کتب پاره جهت صحافی و فایل آنها درقفسه پس از صحافی

ثبت نام جامعه استفاده کننده

*راهنمائی و مشاوره به استفاده کنندگان ومراجعین به کتابخانه
 * 
راهنمائی به بازدیدکنندگان و تورهای بازدید ازکتابخانه
اعلام نیازهای سالن مخزن به مسئول کتابخانه
تسویه حساب اعضاء کتابخانه

*کتابخانه می تواند یک نسخه از منابعی که متقاضی بیشتری دارند در مخزن نگهداری کند که منحصرا در کتابخانه مورد استفاده قرار بگیرد. تشخیص این مورد بر اساس گزارش میز امانت و تایید مسئول کتابخانه می باشد.

*اعضا می توانند منابع خود را به صورت تلفنی یا حضوری تمدید کنند.

 

*امانت منابع از کتابخانه های دانشگاه مختص اعضای کتابخانه می باشد.

*اعضا فقط با کارت عضویت می توانند منابع را امانت بگیرند.

*هر عضو از هر مدرک فقط یک عنوان می تواند امانت بگیرد.

*کلیه اعضا در صورت رزرو نبودن منابع به امانت برده شده و نداشتن متقاضی می توانند تا یک هفته دیگر نیز آنها را تمدید کنند.

*مدت زمان امانت و تعداد منابع امانتی بر حسب شرایط و با تشخیص کتابدار امانت قابل تغییر است.

*تعداد مدارک و مدت زمان امانت اعضا از کتابخانه مرکزی و کتابخانه محل تحصیل/محل کار بصورت جدول ذیل می باشد.

*امانت به دانشجویان دانشکده های دیگر دانشگاه با توجه به شرایط و با تشخیص کتابدار امانت امکان پذیر است.

 

ثبت نام و تسویه حساب

مراجعه به سایت       http://lib.lums.ac.ir

*کلیک روی گزینه " ثبت نام برخط در کتابخانه

*کلیک روی گزینه " با شرایط و ضوابط موافقم"

*تکمیل فرم اطلاعات فردی و پایگاه عضویت

* بارگذاری مدارک(اسکن عکس، صفحه اول شناسنامه، پشت و روی کارت ملی، کارت دانشجویی برای دانشجویان و حکم کارگزینی برای کارکنان و هیئت علمی

*ثبت نهایی و دریافت کد رهگیری

*کلیه اعضا موظفند پس از فراغت از تحصیل ، انصراف یا انتقالی برگه تسویه حساب با کتابخانه را جهت تایید و مهرو امضا تحویل دهند.

بخش مرجع :

بخش مرجع یکی از چهار بخش اصلی هرکتابخانه است . به طور معمول، این نوع

کتاب ها به طور کامل خوانده نمی شوند و به امانت داده نمی شوند.

منابع موجود در بخش مرجع شامل : فرهنگ یا واژه نامه عمومی  و تخصصی ، دانشنامه یا دایرةالمعارف عمومی و تخصصی،راهنماها،دستنامه ها،دستور نامه ها ، کتابشناسی ها،فهرست ها، کتب شرح حال یا سرگذشت نامه ، اطلسها

خدمات بخش پایان نامه ها و طرح های تحقیقاتی :

در این بخش پایان نامه های مربوط به کلیه رشته های تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد، دکترای عمومی و دکترای تخصصی دانش آموختگان دانشگاه علوم پزشکی لرستان به صورت متمرکز گردآوری و سازماندهی شده اند..

طرح‏های تحقیقاتی که توسط اعضای هیئت علمی، کارکنان و دانشجویان  دانشگاه علوم پزشکی لرستان در موضوعات  مختلف اجرا می‌‏شود، یک نسخه از این طرحها به کتابخانه تحویل داده می شود . امکان جستجوی پایان‏ نامه‏ ها و طرح‏های تحقیقاتی از طریق نرم ‏افزار کتابخانه فراهم است.

سوالات متداول

عضویت در کتابخانه چگونه انجام می‌شود؟

تکمیل درخواست "ثبت نام برخط در کتابخانه" در سیستم فراکاوش به آدرس lib.lums.ac.ir

* مراجعه به کتابخانه جهت تائید و فعال شدن عضویت (درهنگام مراجعه ارائه کارت دانشجویی(جهت دانشجویان ) و ارائه حکم کارگزینی(ویژه کارکنان و کادرآموزشی)الزامی است.)

نرم افزار فراکاوش چیست؟

نرم افزار فراكاوش، پنج روش جستجو را در پايگاههاي اطلاعاتي در اختيار كاربران قرار داده تا بسته به نياز، با ا ستفاده از رويكرد مناسب اطاعاات مورد نظر خود را بدست آورند. اين پنج روش به ترتيب : جستجوي ساده، جستجوي برگه دان، جستجوي عبارت، جستجوي پيشرفته و تركيبي، جستجوي گوگلي است.

طرز جستجوی برگه دان در نرم افزار کاوش چگونه است؟

جستجو در برگه دان مدارك، رايج ترين و سريع ترين نوع جستجو در كتابخانه ها و مراكز اسناد است. در اين روش كليه مداركي كه برگه دان مورد جستجوي آنها با عبارت مورد نظر شروع مي شود، جستجو و بازيابي مي گردند. پس از بازيابي طبيعتاّ نظير آنچه در برگه دان هاي رايج در كتابخانه ها ديده مي شود، مدارك در يك فهرست به ترتيب نمايش داده مي شوند. براي جستجو با اين روش ابتدا نوع برگه دان را تعيين كرده و سپس عبارت مورد نظر را در محل ورود اطلاعات تايپ مي نماييد. پس از تعيين عبارت، نحوه نمايش اطلاعات يافته شده را تعيين كنيد. اطلاعات بطور پيش فرض بصورت خالصه نمايش داده مي شوند كه درصورت نياز مي توان آنها را بصورت اطلاعاات كامل يا اطلاعات برچسبي (Format Tag) و يا جدولي نيز مشاهده نمود. براي تعيين تعداد نمايش مدارك يافته شده در هر صفحه، از ليست، تعداد مورد نظر خود را مشخص كنيد. سپس مِي توانيد پايگاه هايي را كه مايل هستيد در آنها به جستجو بپردازيد را انتخاب نماييد. فراكاوش اين امكان را به شما مي دهد كه علاوه بر پايگاه هايي كه در مركز شما هستند، بر روي پايگاه هاي مراكز ديگر نيز به جستجو بپردازيد. در انتها براي شروع عمليات كليد جستجو را فشار دهيد.
بعنوان مثال در صورتيكه به دنبال كليه مداركي هستيد كه برگه دان پديدآور آنها با كلمه " احساني " شروع مي شود، برگه دان پديدآور را انتخاب كرده و در محل ورود اطلاعات كلمه " احساني " را تايپ نماييد. در اين حالت فراكاوش برايتان كليه مداركي كه پديدآورشان با كلمه " احساني " شروع مي شود در جدول ليست خواهد نمود. با توجه به اين نكته كه نام فيلدها در هريك از كاربرگه هاي ورود اطلاعاتي بر اساس نوع مدرك متفاوت مي باشد، در ادامه عناوين فيلدهاي تغيير يافته به صورت پيش فرض براي مدارك غيركتابي در كاربرگه هاي موجود آورده شده است. براي مثال اگر شما به دنبال يك رساله (پايان نامه) با نام استاد راهنماي خاصي مي گرديد، مي بايست طبق جدول ذيل فيلد پديدآور را انتخاب نماييد.

طرز جستجو ساده در نرم افزا کاوش چگونه است؟

در اين روش با دانستن يك واژه از مجموعه اطلاعات موجود در فهرست برگه هاي مدارك كه وارد فراكاوش شده اند، امكان بازيابي آنها وجود دارد. قابل ذكر است كه در تمامي انواع جستجوها شما مي توانيد در چندين پايگاه به صورت همزمان جستجو نماييد. مزيت اين روش سهولت كاربري آن بوده و جستجو در بانك واژگان مدارك صورت مي پذيرد. براي جستجو با اين روش ابتدا واژه مورد نظر را در محل ورود اطلاعات تايپ نماييد و سپس نحوه نمايش اطلاعات يافته شده را تعيين كنيد اطلاعات بطور پيش فرض، به صورت خلاصه( Format Tag) نمايش داده مي شوند كه در صورت نياز ميتوان آنها را ب ه صورت اطلاعات كامل يا اطلاعاات برچسبي و يا جدولي نيز مشاهده نمود. براي تعيين تعداد نمايش مدارك يافت شده در هر صفحه از ليست، تعداد مورد نظر خود را مشخص كنيد. سپس مي توانيد پايگاه هايي را كه مايل هستيد در آنها به جستجو بپردازيد را انتخاب كنيد. فراكاوش اين امكان را به شما مي دهد كه علاوه بر پايگاه هايي كه در مركز شما هستند، بر روي پايگاه هاي مراكز ديگر نيز به جستجو بپردازيد. در انتها براي شروع عمليات كليد جستجو را فشار دهيد. 

مثال : درصورتي كه واژه " بيوشيمي " را در محل ورود اطلاعات تايپ نماييد، فراكاوش كليه مداركي كه در آنها كلمه " بيوشيمي" يافت مي شود را نمايش خواهد داد.

نظام نوين اطلاعات پژوهش پزشكي ايران(نوپا)
نظام نوين اطلاعات پژوهش پزشكي ايران(نوپا)